Certyfikat HACCP
22.11.2016
Niezmiernie miło jest nam poinformować, że firma CK Frost Sp. z o.o. pozytywnie przeszła audyt zewnętrzny w zakresie certyfikacji systemu HACCP. Celem audytu była weryfikacja czy firma stosuje system zgodny z wymaganiami HACCP wg (Codex Alimentarius) wg CAC/ RCP 1-1969, Rev. 4 (2003) w zakresie mrożenia warzyw i owoców. W takim też obszarze firma otrzymała certyfikat HACCP.
Audyt wykazał, że system jest dobrze wdrożony, a obiektywne dowody wskazują, że personel, w tym Najwyższe Kierownictwo, jest zaangażowane w funkcjonowanie wdrożonego systemu zarządzania HACCP. System jest wdrożony zgodnie z wymaganiami Codex Alimentaris. Szczególnie pozytywne wrażenie wywarło:
- pozytywna i rodzinna atmosfera w firmie,
- dobrze i staranie przygotowana dokumentacja,
- porządek i ład na produkcji,
- dbałość o pracowników i poziom sanitarny.
Proces certyfikacji przeprowadził Brytyjsko-Polski Instytut Certyfikacji i Szkoleń.