O firmie

CK Frost Sp. z o.o. funkcjonuje w branży mrożonych owoców i warzyw. Firma powstała w 2005 roku w Śmiłowicach koło Włocławka (woj. kujawsko-pomorskie), w samym sercu Kujaw – obszarze bogatym w urodzajne grunty orne. Lokalizacja w takiej bazie surowcowej zapewnia nam stałość dostaw, a także wysoką, powtarzalną i stabilną jakość dostarczonego surowca.

Zajmujemy się zamrażaniem, uszlachetnianiem, sortowaniem, skupem, sprzedażą i dystrybucją owoców i warzyw do klientów krajowych i zagranicznych (eksport głównie do krajów UE). Posiadamy trzy podstawowe linie do mrożenia: owoce, warzywa blanszowane i warzywa nieblanszowane. Dla każdego wytwarzanego produktu posiadamy wypracowane unikalne standardy produkcji poparte wieloletnim doświadczeniem i zadowoleniem klientów. Najczęściej przetwarzany przez nas asortyment to brokuł, truskawka, wiśnia, śliwka oraz kalarepa, a następnie kalafior, jabłko, czerwona i czarna porzeczka, cukinia, dynia, marchew, pasternak, pietruszka i rabarbar.

Posiadamy stałych kontrahentów, wykwalifikowaną kadrę z ponad 20-letnim doświadczeniem w branży zamrażalniczej i przetwórstwa owocowo-warzywnego oraz rozwinięte relacje biznesowe w kraju i za granicą (z większością kontrahentów współpracujemy od kilku lat). Cieszymy się dużym zaufaniem wśród krajowych i zagranicznych kontrahentów. Większość naszych towarów sprzedajemy na rynki zagraniczne (m.in. Czechy, Słowacja, Węgry, Niemcy, Francja, Anglia, Holandia, Belgia, Austria, Szwajcaria, kraje skandynawskie i Europa Wschodnia). Możemy poszczycić się wysoką jakością produktów, za co jesteśmy cenieni w branży i przez kontrahentów, a dobre relacje z odbiorcami i dostawcami zapewniają nam ciągłość działań.

NASZA MISJA:

Wytwarzamy dobrej jakości, wyjątkową, zdrową żywność poprzez trwałe, partnerskie relacje z klientami i lokalnymi dostawcami oraz ciągły rozwój zasobów firmy.
 
certyfikat-haccp-encertyfikat-haccp-plgepardy201520170124_132207
Pliki
cookies