Certyfikat HACCP

22.11.2016

Niezmiernie miło jest nam poinformować, że firma CK Frost Sp. z o.o. pozytywnie przeszła audyt zewnętrzny w zakresie certyfikacji systemu HACCP. Celem audytu była weryfikacja czy firma stosuje system zgodny z wymaganiami HACCP wg (Codex Alimentarius) wg CAC/ RCP 1-1969, Rev. 4 (2003) w zakresie mrożenia warzyw i owoców. W takim też obszarze firma otrzymała certyfikat HACCP.

Audyt wykazał, że system jest dobrze wdrożony, a obiektywne dowody wskazują, że personel, w tym Najwyższe Kierownictwo, jest zaangażowane w funkcjonowanie wdrożonego systemu zarządzania HACCP. System jest wdrożony zgodnie z wymaganiami Codex Alimentaris. Szczególnie pozytywne wrażenie wywarło:

  • pozytywna i rodzinna atmosfera w firmie,
  • dobrze i staranie przygotowana dokumentacja,
  • porządek i ład na produkcji,
  • dbałość o pracowników i poziom sanitarny.

 

Proces certyfikacji przeprowadził Brytyjsko-Polski Instytut Certyfikacji i Szkoleń.

 

certyfikat-haccp-pl             certyfikat-haccp-en